OKURCALAR'DA BEHRAMOĞLU RÜZGÂRI

OKURCALAR

Başarılı lisenin proje kapsamındaki mayıs konukları değerli şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin'di.





Beş yıl görev yaptığı Bandırma Ticaret Odası İlköğretim Okulu'ndan, Okurcalar Berat-Hayriye Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi kadrosuna  geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı başında atanan İngilizce Öğretmeni eğitimci-yazar Seviye Merih'in kasım ayından bu yana aksatmadan sürdürdüğü Bir Konuğumuz Var” projesi yankılar uyandırmaya devam ediyor.


Başarılı lisenin proje kapsamındaki mayıs konukları değerli şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin'di. Önce okulda sınıflarda tanışma ve kısa söyleşilerin ardından Delphin DeLuxe Otel'in konferans salonunda 300 kişilik bir öğrenci grubuyla etkin bir söyleşi gerçekleşti. Lisenin gençleri şair Ataol Behramoğlu'nun doyumsuz sohbetiyle Türkçe'mizin zenginliğini, cumhuriyetimize ve dilimize sahip çıkma bilincini, şiir yazmanın inceliklerini öğrenirlerken, kendi sesinden şiirlerini dinleme olanağı da buldular. Haluk Çetin, şairin bestelenmiş şiirlerinden güzel bir seçkiyle dinleyenlere keyifli bir müzik şöleni sundu. Gençler, Behramoğlu şiirlerini soluksuz dinlerken, şarkılardan bir çoğuna eşlik ettiler. Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin, birçok kez ayakta alkışlandı. Verimli dinletinin ardından gerçekleşen kitap imzasında kuyruk dakikalarca bitmek bilmedi.

Okul Müdürü Ruhi SARIKAYA, Çok şanslıyım ki güzel bir okulum, başta Okul Müdür Yardımcım M.Akif YÜZER olmak üzere iyi organize olmuş başarılı bir eğitimci kadrom var. Edebiyatçı yönüm de bu başarılı etkinlikle daha da katmerlendi. Gençlerimizin ışıkla, sevgiyle yoğruluyor olması, değerli şair yazarlarla birlikteliği çok büyük bir gurur.” derken, proje sahibi eğitimci- yazar Seviye Merih, Cömertoğlu Çok Programlı Lisesi'nin çok haklı başarılara imza atıyor olmasından duyduğu sevinci dile getirdi ve Geleceğimizi doğru ellere, doğru yüreklere emanet etmek isterim. Bu anlamda gençlere çok inanıyorum. Çünkü  biliyorum ki onlar, kendilerine yapılan yatırımı boşa çıkarmayacaklar.” diye konuştu. Şimdi bir sonraki etkinliğine hazırlanan lise, Haziran'ın ilk haftasına dek Ahmet Telli, Ahmet Günbaş, Aydın Şimşek ve Erhan Doğan'ı konuk edecek. Projenin bu yılki etkinlikleri, Fotoğrafçılık Kulübü'nün davetlisi olarak gelecek olan sanatçı Levent Konuk'un sualtı fotoğrafları sergisi eşliğinde İzmir'den gelecek DÜŞGEZGİNLERİ grubunun yıl sonu şenliklerinde okul bahçesinde öğrencilere ve tüm katılımcılara vereceği konserle noktalanacak.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı